czende

Mikulášovice 741

Tradiční český výrobce nožů Mikov má nového majitele a generálního ředitele

30. 3. 2017

Novým majitelem firmy Mikov se stala česká společnost Conmetron, spol. s r. o. Zároveň došlo i ke změně na postu generálního ředitele, kde Miloše Paříka vystřídal Karel Ježek.

„Jde vlastně o určitý návrat ke kořenům, protože Conmetron byl původně pobočným závodem Mikova," řekl nový generální ředitel Karel Ježek. „Cílem obchodu pak bylo zejména posílení českého kapitálu ve firmě, kde vidím velký lidský i technický potenciál dalšího rozvoje."

Mikov zůstane i po změně vlastníka samostatnou společností, která se bude i nadále soustředit především na výrobu nožířského zboží a nástrojů.

„Při prodeji firmy pro mě bylo nesmírně důležité, že nový vlastník je pevně svázán se zdejším regionem a jeho prioritou je, aby Mikov dál posiloval svoje postavení na trhu nožířského zboží," konstatoval bývalý majitel Miloš Pařík.

Mikov v posledních letech vedle svých klasických nožů uvedl na trh řadu novinek. Mezi nejúspěšnější patří malý pevný nůž List. Velký zájem vzbudil zavírací nůž Elipt, který byl představen na letošním veletrhu IWA OutdoorClassic v Norimberku. Pro rok 2017 má ale firma připraveny i další nožířské premiéry.

Kontakt:

PhDr. Bedřich Jetelina, Th.D.

ředitel komunikace

b.jetelina@mikov.cz