Jak správně zacházet s kuchyňskými noži
Jestliže investujeme do nákupu kuchyňského nože, samozřejmě chceme, aby nám dlouho a dobře sloužil. Měli bychom proto dodržovat sedm zásad, které jeho životnost prodlouží:
Zavírací nože bez pojistky
Zavírací nože se dají dělit podle celé řady kritérií. Jedním z nich je, jestli má nůž pojistku nebo ne. Nože bez pojistky jsou jednodušší, lehčí a také levnější.
Pověry kolem nožů
Blíží se prázdniny, táborové ohně a s nimi vyprávění příběhů. Jako inspiraci pro trochu strašidelné vyprávění vám nyní nabízíme některé z pověr, které se týkají nožů. Jak už je dále rozvedete a zapojíte svou fantazii - to už je zcela na vás.
Sedm důvodů, proč by měl otec děti učit zacházet s nožem
Každou chvíli se někde objeví článek nebo rozhovor, ve kterém si někdo stýská, že západnímu světu chybí pořádní chlapi. V čase nejrůznějších korektností a obav se ani není co divit. Jde to ale změnit a nůž k tomu může být dobrým pomocníkem.
Nůž je nejužitečnějším reklamním předmětem
Asi každý z nás už někdy odešel z obchodního jednání nebo z návštěvy firmy obtěžkán řadou letáků, katalogů a propagačních předmětů. Málokdy je však mezi nimi kvalitní nůž. Myslíme si, že je to škoda.
Když se řekne damascenská ocel
Damascénská ocel je také familiérně nazývána damašek. Je to podle hlavního města Sýrie, přes který bývala dovážena z Indie. Dnes pod tímto názvem rozumíme materiál, který se skládá z více druhů oceli, které jsou složeny do vrstev a kovářsky svařeny. Ovšem dříve to bylo ještě trochu něco jiného
Výstava Natura Viva - místo setkávání přátel a milovníků přírody
Myslivci, včelaři, rybáři, lesníci, fanoušci sportovních zbraní a další nadšenci pro přírodu mají již pravidelně koncem května rezervován čas pro cestu do Lysé nad Labem. Na tamním výstavišti se pravidelně koná odborná výstava jejich oborů, kde si rozhodně přijdou na své.
Nože Pocket - design a elegance na prvním místě
Nože Pocket jsou prvním konkrétním výsledkem dlouhodobé spolupráce firmy s předním českým designovým studiem Olgoj Chorchoj. V průběhu roku 2014 padlo na společné schůzce rozhodnutí uvést na trh nůž, který bude jednoduchý, nadčasový, elegantní a bez kompromisů co do kvality zpracování a použitých materiálů.
Platí, že čím tvrdší ocel, tím lepší nůž?
Platí, ale ne úplně. Kvalita nože se totiž odvozuje hlavně od jeho ostří. K tomu, aby ostří vydrželo, a nůž se rychle neztupil nebo nezlomil, musí být materiál nejen tvrdý, ale také houževnatý - to znamená odolný proti plastické a elastické deformaci.