Nože ke grilování

1. července 2024

Grilování je oblíbenou letní aktivitou, která spojuje rodinu a přátele u chutných pokrmů připravených na otevřeném ohni. K dokonalému zážitku potřebujete dobrou partu kamarádů, dobře rozpálený gril a kvalitní suroviny. Ty je však pro grilování nutné připravit, a k tomu jsou samozřejmě třeba správné nože.

Krájení a porcování je totiž důležité nejenom kvůli rovnoměrnému propečení masa a zeleniny, ale také významně ovlivňuje chuť a texturu výsledného pokrmu. Zvládnout suroviny dobře připravit zkracuje dobu grilování a minimalizuje odpad. 

Mikov vyrábí a prodává kuchařské a řeznické nože, které vám tyto přípravy maximálně usnadní. Připravili jsme pro vás i cenově zvýhodněné akční sady, ve kterých jsou vybrány při grilování nejvíce používané nože.

První akční sadou je RUBY - GRIL. Obsahuje porcovací nůž pro porcování velkých kusů masa, nůž na pečivo, nůž na zeleninu, loupací nůž a dva kusy steakového nože. Alternativou k ní je pak sada RUBY - PARTY. Ta obsahuje univerzální kuchařský nůž, nůž na ovoce, nůž na zeleninu a loupací nůž. A konečně pro zákazníky, kteří již nože pro přípravu surovin mají, případně kupují již předpřipravené maso, které stačí pouze položit na gril, má Mikov akční sadu RUBY -  STEAK, která obsahuje čtyři steakové nože. (O výhodách steakového nože jsme psali zde.)

A ještě než se pustíte do grilování, dovolíme si přidat několik tipů pro bezpečnou a snadnou práci. 

  1. Nože používejte výhradně ostré, protože nejen usnadňují práci, ale snižují i riziko poranění. Ostří pravidelně občerstvuje ocílkou a pokud je nůž tupý, můžete ho nabrousit podle našeho návodu.  
  2. Pro krájení používejte stabilní prkénko, které se nepohybuje. Aby neklouzalo, můžete pod něj umístit vlhký hadřík.
  3. Dbejte na bezpečnost. Při krájení držte nůž pevně a krájejte pomalými, kontrolovanými pohyby. Prsty ruky, která drží surovinu, by měly být ohnuté tak, aby byly chráněny před čepelí.
  4. Pokud u vás ke grilování patří sklenice piva, láhev vína nebo něčeho ostřejšího, je třeba maso naporcovat a zeleninu a chleba nakrájet ještě před tím, než je vypijete. Alkohol nepatří ani za volant, ani k nožům.

Mikov vám přeje krásné chvíle u grilu.