Rybička stále láká plagiátory, Mikov si to nenechá líbit

„To, že náš nůž  Rybička stojí někomu za to, aby vytvářel jeho plagiát, se sice může jevit svým způsobem jako vyznamenání, ale ve skutečnosti je to parazitování na práci a úsilí jiných,“ řekl Karel Ježek, ředitel a majitel firmy Mikov.

Mikov sází při ochraně zaměstnanců před COVID-19 na prevenci a pravidelné testování

Vybavení dílen a kanceláří dezinfekčními prostředky, důsledné dodržování hygienických opatření, senzory měření teploty při vstupu do továrny a pravidelné testování - to jsou metody, kterými firma Mikov bojuje proti šíření nemoci COVID-19.

Skupina Mikov v roce 2020 kladla důraz na výrobu s vyšší přidanou hodnotou a e-commerce, připravuje další digitalizaci a robotizaci

„Zvýšená poptávka našich zákazníků po kvalitních a vyspělých výrobcích nás letos vedla k tomu, že jsme hlavní energii zaměřili směrem k digitalizaci a robotizaci všech pracovišť, která nevyžadují odbornou řemeslnou úroveň. Již v roce 2021 proto ve skupině dojde k dalším zásadním posunům k Průmyslu 4.0,“ řekl ředitel a majitel skupiny Mikov Karel Ježek.

Zájem o tankistický nůž Taurus předčil očekávání

Tankistický nůž Taurus, který Mikov uvedl na trh ve státní svátek 28. října 2020, patří od té doby k nejvíce objednávaným položkám. První kusy bude firma expedovat již na začátku prosince.

Mikov podporuje střeleckou naději

Mezi sportovce, které Mikov systematicky podporuje, se před prázdninami zařadila střelkyně v disciplíně trap Adéla Bryndová. Teprve čtrnáctiletá nadějná sportovkyně se střelbě díky rodinné tradici věnuje od mládí, a během letošních jarních měsíců zaznamenala své první úspěchy.

Mikov věnuje část svých tržeb na podporu turistiky v Českém Švýcarsku

Největší český výrobce nožů a kancelářské techniky Mikov podpoří domácí turistický ruch v Českém Švýcarsku, který byl vážně zasažen koronavirovou krizí. Zákazníci, kteří si objednají zboží na eshopu Mikova, získají dárkovou poukázku, kterou budou moci zaplatit partnerských hotelích a restauracích.

Dláta z Narexu Bystřice pomůžou dát práci lidem v Keni

Problém chudoby v jedné z nejodlehlejších oblastí Keni pomáhá řešit vzdělávácí projekt, jehož součástí je dvouletý učební truhlářský obor. Narex Bystřice poskytl nově vznikajícímu učilišti deset sad základního truhlářského nářadí.

Mikov převzal výrobu a prodej nožů značky Maďarič

Od léta 2020 Mikov přebírá výrobu legendárních nožů Maďarič a stává se zároveň majitelem stejnojmenné ochranné známky. Pro všechny zájemce o nože Maďarič převzetím výroby Mikovem nedochází k žádné zásadní změně. Nejpopulárnější modely budou postupně k objednání na e-shopu Mikova.

NAREX Bystřice si 27. prosince 2019 připomíná sté narozeniny

Po návratu z fronty první světové války si Václav Richter, rodák z Bystřice u Benešova, podal 27. prosince 1919 žádost o obnovu svého živnostenského listu strojního zámečníka. Tehdy ho samozřejmě ani nenapadlo, že stojí u počátku podniku, který se o sto let později pod jménem NAREX Bystřice stane světově známým výrobcem ručního nářadí.