Zavírací nože bez pojistky

Zavírací nože se dají dělit podle celé řady kritérií. Jedním z nich je, jestli má nůž pojistku nebo ne. Nože bez pojistky jsou jednodušší, lehčí a také levnější.
Vyhlašujeme soutěž “Nůž Mikov na prázdninách”

Soutěž probíhá od 1. 7. 2019 do půlnoci 30. 9. 2019 dle zadání:
Pošlete nám fotografii na téma
- zajímavá destinace a nůž Mikov
- nejhezčí koláž s nožem Mikov
- zajímaví lidé a nůž Mikov
Pověry kolem nožů

Blíží se prázdniny, táborové ohně a s nimi vyprávění příběhů. Jako inspiraci pro trochu strašidelné vyprávění vám nyní nabízíme některé z pověr, které se týkají nožů. Jak už je dále rozvedete a zapojíte svou fantazii - to už je zcela na vás.
Sedm důvodů, proč by měl otec děti učit zacházet s nožem

Každou chvíli se někde objeví článek nebo rozhovor, ve kterém si někdo stýská, že západnímu světu chybí pořádní chlapi. V čase nejrůznějších korektností a obav se ani není co divit. Jde to ale změnit a nůž k tomu může být dobrým pomocníkem.
Nůž je nejužitečnějším reklamním předmětem

Asi každý z nás už někdy odešel z obchodního jednání nebo z návštěvy firmy obtěžkán řadou letáků, katalogů a propagačních předmětů. Málokdy je však mezi nimi kvalitní nůž. Myslíme si, že je to škoda.
Když se řekne damascenská ocel

Damascénská ocel je také familiérně nazývána damašek. Je to podle hlavního města Sýrie, přes který bývala dovážena z Indie. Dnes pod tímto názvem rozumíme materiál, který se skládá z více druhů oceli, které jsou složeny do vrstev a kovářsky svařeny. Ovšem dříve to bylo ještě trochu něco jiného
Luxury, 28. 5. 2019
Nože pro generály, záchranáře i Jamese Bonda
Výstava Natura Viva - místo setkávání přátel a milovníků přírody

Myslivci, včelaři, rybáři, lesníci, fanoušci sportovních zbraní a další nadšenci pro přírodu mají již pravidelně koncem května rezervován čas pro cestu do Lysé nad Labem. Na tamním výstavišti se pravidelně koná odborná výstava jejich oborů, kde si rozhodně přijdou na své.
Mikov po desítkách let opět uvedl na trh kuchyňské nože zpracované legendární technologií kalení Martfrost

Mikov uvedl na trh kuchyňské nože s modrou rukojetí, jejichž čepel je zakalená metodou s využitím hlubokého zmrazení Martfrost. Chce tak připomenout technologii, která vznikla na základě patentu slavného českého metalurga Jaroslava Jecha.